Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /home/onlineye/public_html/system/library/Mobile_Detect.php on line 1245

Blog

Vana Motoru

17 Şubat 2019

Vana Motoru

Kombinin iki farklı işlevi birbirinden ayırarak gerçekleştirmesi için üç yollu vana kullanımı ile su iki tesisata farklı farklı şekilde iletilir. Kullanılan üç yollu vana içerisinde önemli bir parça olarak vana motoru yer alır. Bu motor vanaya ait bir parça olarak üç yol üzerinde bağlıdır ve anakarttan aldığı komutlar ile sistemi aktif hale getirir.

Kombi içerisinde hangi sistem çalıştırılacak ise anakart komut verir ve kombi vana motoru üç yollu vananın çalışması için komutu iletir. Eğer motor doğru bir şekilde çalışmazsa, üç yollu vana görevini gerçekleştiremez ve kombi sisteminin çalışmasında karışıklık oluşabilir. Bu karışıklık nedeniyle ortaya çıkan arızanın düzeltilmesi için parça değişimi sağlanması gerekir.

Kombi içerisinde bulunan bu yedek parça hassas bir yapıya sahip olduğu için öncelikle üç yollu vanaya ulaşarak değişim işlemi gerçekleştirilmesi gerekir. Eğer vana parçasına ulaşırsanız, üzerinde bulunan bu motoru değiştirmek için diğer parçalara dikkat ederek hassas bir sökme işlemi yapmalısınız. Bu işlem konusunda uzman bir servis ekibinden destek almanız daha doğru bir sonuç oluşturacaktır.

Tamir Takımları

17 Şubat 2019

Tamir Takımları

Kombi cihazlarında bir onarım parçası olarak görülen tamir takımları bilindiği üzere tamir aletlerinin birleşmesi ile oluşmaz. Bu takımlar genel olarak kombi içerisinde kullanılan üç yollu vana ile ilgilidir. Bu takım sayesinde vana içerisindeki mekanizma arızalandığı zaman kombi sıcak ve su kalorifer konumunu ayırt edemeyeceği için tamirat işlemi gerçekleştirilir.

Kombi içerisinde üç yollu vana sıcak su ve kalorifer konumunu birbirinden ayırır. Eğer bu vana sisteminde arıza oluşursa, petekler kapalıyken sıcak su açıldığında petekler ısınır ve musluklar kapalıyken petekler açıldığında sıcak su oluşturur. Bu durumu önlemek için üç yollu vana tamiri yapılması ve kombi tamir takımları kullanılması gereklidir. Bu takımlar her kombi markası ve modeline uygun bir şekilde farklı şekillerde üretilmektedir.

Cihazınız için uygun yedek parça olarak bu takımları temin ettikten sonra öncelikle kombi iç sistemine ulaşarak üç yollu vana parçasını sökmeniz gerekir. Sonrasında vana içerisinde bu takımları kullanarak yay ile ve diğer iç parçaların değişimini, birleşimini ve tamiratını sağlayabilirsiniz.

Diyaframlar

17 Şubat 2019

Diyaframlar

Kombi tesisatı içerisinde sıcak su kullanımı ve kalorifer tesisatının kullanılmasını birbirinden ayıran üç yollu vana adı verilen bir sistem bulunur. Bu sistem eşanjöre veya diğer kısmı suyun ayrı ayrı ulaştırılmasını ve bu sırada da iki tesisatın birbirine karışmamasını sağlar. İşte bu sistemler içerisinde doğru bir akış sağlanabilmesi için diyaframlar yer alır.

Kombi içerisinde bulunan üç yollu vana sistemi kapsamında yer alan kombi diyafram parçacıkları özel bir yapıya sahip olarak üç yollu vana grubunun içinde bulunur. Sıcak su açıldığında mekanik sistem devreye girer. Sıcak su switch parçası ile elektronik kart haberleşmesi oluşturulur ve sıcak su ihtiyacı karşılanır. Conta ve membran olarak da bilinen bu parçalar kombilerin markası ve modeline göre değişen yapılarda ve kalitelerdedir.

Kombi marka ve modeline göre bu yedek parça ürünlerini seçtikten sonra uygun fiyatlar ve hızlı kargo ile temin edebilirsiniz. Sonrasında profesyonel bir servis hizmeti alarak bu parçaların üç yollu vana içerisinde değiştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu değişim sağlanamadığında, kombi iki farklı işlevi doğru bir şekilde yerine getiremez.

Sirkülasyon Pompası

17 Şubat 2019

Sirkülasyon Pompası

Kombi içerisinde kullanılan su, devridaim gerçekleştirerek kombinin işlevlerini yürütmesini sağlar. Bu devridaim işleminin gerçekleştirilmesi için kombi mekanizmasında sirkülasyon pompası kullanılır. Birkaç önemli marka tarafından üretilen bu parça özellikle kombide suyun hem tesisatta hem de kombi içerisinde dolaşmasını sağlar. Yani kalorifer tesisatı içerisinde dolaşan suyun doğru bir sistem ile devridaim etmesini sağlayan parçadır.

Kombi içerisinde kalorifer kullanımı sağlandığında, kombi sirkülasyon pompası sıkışma gösterebilir. Bu durum kombinin çok uzun süre kullanılmaması ya da pompa içerisinde taş ya da kum birikmesi gibi durumlar sonucunda ortaya çıkabilir. Bazen basınç yükseltmek için tesisat içerisine su eklendiğinde hava yaparak pompa sıkışması oluşturabilir. Hatta bazen bu durum arızalara yol açtığında devridaim pompası uygun marka ile seçilerek değiştirilmelidir.

Kombi içerisinde bu yedek parça arızası ile karşılaşıldığında, değişim işlemi gerçekleştirmek için öncelikle kombi ön panelini sökmek ve arkasında yer alan pompaya ulaşmak gerekir. Pompa üzerinde sıkışmayı gidermek için ayar yapabilir. Eğer arızalı ise yedek ürünün bu parça yerine montaj yaparak değiştirebilirsiniz. Montaj sırasında vida ve kablo bağlantılarına özen göstermeniz gerekir.

Kombi Regülatörü

17 Şubat 2019

Kombi Regülatörü

Ev veya iş yerlerinde kombi cihazı kullanılırken, tam koruma gerçekleştirmek için kombi regülatörü kullanılabilir. Regülatör, kombi cihazlarına giden elektrik bağlantısını düzenleyebilmek için kullanılır ve voltaj düzensizlikleri nedeniyle cihazda elektronik kart arızası oluşmasını engeller. Regülatör kullanılmasıyla arızalardan korunarak, kombide masraflı bir kullanımın önüne geçebilirsiniz. Günümüzde piyasada farklı markalarla üretilmiş elektrik bağlantısı regülatörleri yer almaktadır.

Sayfamız alt kategorisi sayesinde kombi regülatörü parçalarını pratik ve uygun fiyatlarla temin ederek bağlantı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bu parça gibi gaz kaçak dedektörü veya kombi dijital oda termostatı parçalarını da temin edebilirsiniz. Bu parçaların hepsi ev ve iş yeri ortamında kombi kullanımında doğalgaz ya da elektrik tesisatı ile ilgili sorunların yaşanmasını engeller ve sağlıklı kullanım oluşturur.

Regülatör olarak adlandırılan bu yedek parça ürününün montaj işleminin sağlanması için öncelikle kombi kapatılır, sigorta kapatılır ve elektrik bağlantısı kesilir. Kombi kablosu sigortadan ayrılır, regülatör kombiye yakın bir yere monte edilerek bağlantı regülatör üzerinden gerçekleştirilir. Sonrasında yeniden elektrik bağlantısı açılıp, regülatör aktif edilerek, kombiye elektrik bağlantısı sağlanır.

Gaz Valfleri

17 Şubat 2019

Gaz Valfleri

Doğalgaz sistemlerinde kombi cihazının çalışması için gazın kombiye aktarılması ve yakılması gerekir. Yakma işlemi, gaz valfleri sayesinde sağlanır. Valf, tesisat üzerinden gazın alınmasını sağlar ve sonra elektronik kart üzerinden gelen komutları bekler. Gelen komutlara uygun olarak belirli oranda gaz brülör üzerine gönderilir. Brülör yanma oluşturarak gazın kullanılmasını sağlar.

Kombi cihazlarında valf arızaları ile karşılaşıldığında, doğalgaz kullanımı doğru bir şekilde sağlanamaz. Cihaz içerisine doğalgaz bağlantısı gerçekleşmediğinde de cihaz hiçbir çalışma işlemi gerçekleştiremez. Eğer sağlıklı bir kullanım istiyorsanız, kombi gaz valfleri konusunda kontrol gerçekleştirmeli ve bir arıza durumunda değişim gerçekleştirmelisiniz. Valf zamanla bobin yanması ve ses çıkarma sonrasında bozulabilir.

Sorunun giderilmesi için bu yedek parça ürününün değiştirilmesi istendiğinde, kombi cihazına giden sistemde bulunan valfin yeri belirlenerek yerinden sökülmelidir. Sökme işlemini gerçekleştirmeden önce gaz bağlantısı kesilmeli ve sonra değişim yapılmalıdır. Değişim güvenli bir şekilde gerçekleştirilirken, conta ve bağlantılar kontrol edildikten sonra yeni parça montajı gerçekleştirilebilir. Bu parça yanlış montaj edildiğinde, gaz kaçağına ve tehlikelere neden olabilir.

1 2 3 .... 5 6 7 8 9 .... 14 15 16
Whatsapp 09.00-19.00 x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.